Zwarte Knoflookboter met Fleur de Sel, Verse Dragon en Citroen is een bijzondere knoflookboter. Zwarte knoflook is knoflook wat gefermenteerd is. Dit fermenteren gebeurd op lage temperatuur en duurt een paar weken en door dat proces kleuren de knoflooktenen zwart. Ze worden iets zoeter en minder intens dan rauwe knoflook, maar ze houden een subtiele smaak. Het smaakt heel anders dan gewone knoflook maar de smaak is echt heerlijk! Eeenn heel fijn, je gaat het niet vanuit je mond stinken. Je koopt het bij de Albert Heijn, Ekoplaza of online.
Ik serveerde deze zwarte knoflookboter met Fleur de Sel (grof zout, je kunt ook zeezout gebruiken, verse Dragon en het zest van citroen, bij een barbecue. Je kunt de teentje ook los eten maar het smaakt zo lekker als boter of bij een goede biefstuk.
Ik serveerde deze Zwarte Knoflookboter bij een gezellige barbecue met vrienden. Dit zijn een paar van mijn favoriete barbecue recepten.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!