Deze zeebaarstartaar met ananas en zoete aardappel is een restaurantwaardig gerechtje waar jij tijdens de feestdagen heel goed mee voor de dag kunt komen! De zeebaars is gegaard in zuur (limoensap) en eigenlijk is dit dus een ceviche in een ander jasje. De zure vis smaakt heerlijk met frisse, gebakken ananas en blokjes zoete aardappel!
Ceviche is een gerecht uit de Peruaanse keuken, rauwe vis in een marinade met als hoofdingrediënt citroen- of limoensap. Naast het zure sap heb je eigenlijk gewoon de vrije hand om met je ceviche te doen wat je wilt. Voor een goede ceviche heb je vooral (net als bij sushi) goede, verse vis nodig. Ik bestelde mijn zeebaars bij Terre & Mer, zodat de vis al mooi gefileerd was. Het enige dat ik hoefde te doen was de vis van de huid af halen en fijn snijden. Vervolgens heb ik de vis gegaard in limoensap, met ui en rode peper. Het resultaat; een intense, frisse smaak!
Deze zeebaarstartaar is perfect als voorgerechtje maar misschien lijkt één van deze voorgerechtjes jou ook wel wat:
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!