Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto. Met een zalige dressing van dijonaise, honing en olijfolie. Dit gerechtje is echt het perfecte bijgerecht voor elk etentje!
Ik kook mijn groente het liefst zo min mogelijk. In plaats daarvan rooster ik bijna alles in de oven, en dan bedoel ik echt alles; bloemkool, broccoli, wortelen, prei……De smaak is altijd beter dan na het koken en je kunt met kruiden of marinades ook nog eens extra veel smaak toevoegen! Deze wortelen heb ik niet alleen voorzien van een heerlijke marinade voordat ik ze roosterde maar ik heb ze gewrapt in prosciutto. Het zijn echt enorme smaakbommen geworden!
De prosciutto heb ik dus voor het roosteren al om de wortelen gewikkeld, dan krijg je een lekker knapperig resultaat. Je hebt trouwens verschillende soorten prosciutto. Ik heb prosciutto crudo gebruikt, wat eigenlijk bijna hetzelfde is als prosciutto di parma, maar een andere naam draagt omdat het uit een andere streek komt.
Probeer naast deze Wortelen met Honing & Tijm gewrapt in knapperige Prosciutto ook deze lekkere recepten voor geroosterde groenten eens:
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!