Ik heb een lekkere voor je vandaag; wentelteefjes van Fryske Sûkerbôle! Ik woon al jaren in Amsterdam, net als mijn broertje en zusje, maar onze roots liggen in Friesland. Daarom vandaag een traditioneel recept in een Fries jasje. Wentelteefjes zijn sowieso al lekker maar als je ze van Fries suikerbrood maakt zijn ze goddelijk.
Gonna eat them for breakfast?
Maak een toetje van je wentelteefjes?
Wentelteefjes, een klein geschiedenislesje
Vroeger werd eten niet weggegooid. Ook oud brood werd gewoon opgegeten. Wentelteefjes werden gemaakt van dat ‘verloren’ brood. Het brood werd door een beslagje van melk en eieren gehaald en opgebakken. Daarna werd het (net zoals in dit receptje) met kaneel of suiker bestrooid. Het brood (oud maar nog niet beschimmeld) werd zo weer eetbaar gemaakt. Vroeger was dit broodnodig (hahaha), maar tegenwoordig zijn wentelteefjes gewoon een zoete traktatie.
Wentelteefjes, een klein geschiedenislesje
Vroeger werd eten niet weggegooid. Ook oud brood werd gewoon opgegeten. Wentelteefjes werden gemaakt van dat ‘verloren’ brood. Het brood werd door een beslagje van melk en eieren gehaald en opgebakken. Daarna werd het (net zoals in dit receptje) met kaneel of suiker bestrooid. Het brood (oud maar nog niet beschimmeld) werd zo weer eetbaar gemaakt. Vroeger was dit broodnodig (hahaha), maar tegenwoordig zijn wentelteefjes gewoon een zoete traktatie.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!