Ultra smeuïg Bananenbrood. Ik ben echt helemaal gek op bananenbrood, het is echt perfect als ontbijtje of tussendoortje. Zeker nu de coronamaatregelen versoepelen en ik weer meer naar kantoor ga, is een bananenbrood echt een uitkomst. Het is namelijk perfect om per plak in vershoudfolie te verpakken en in de vriezer te bewaren. Zo kun je always zo de deur uit rennen met wat lekkers to go!
Bananenbrood is over komen waaien uit Amerika en bestaat eigenlijk uit (tarwe)bloem, suiker en geprakte bananen, hoewel er echt mega veel verschillende varianten op de markt zijn, waaronder heel veel healthy variaties op het klassieke bananenbrood die goed in verschillende diëten passen.
Bananenbrood lijkt eerder op een cake dan op een brood, alleen veel smeuïger. Schrik dus niet als het brood na het bakken lekker moist is, dat is precies de bedoeling. Het is ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Naast dit Ultra Smeuïg Bananenbrood op zoek naar meer lekkere receptjes?
Ook lekker:
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
Tipje! Bananenbrood is perfect om per plak in vershoudfolie te verpakken en (maximaal 2 maanden) in de vriezer te bewaren.
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!
Heerlijk recept!