Deze Turkse eieren (çilbir) stonden al heel lang op mijn lijstje om te maken. Ik ben sowieso gek op eieren; gekookt, gebakken, gescrambled, gepocheerd, you name it. Maar deze perfect gepocheerde eitjes (ik gebruik hiervoor twee van deze eipocheerders van Dille & Kamille, dan is eieren pocheren ineens appeltje eitje), ondergedompeld in een romige citroenyoghurt met knoflook en verse dille had ik nog niet eerder geprobeerd. Ik serveerde dit gerechtje met avocado en flatbread. Eenmaal klaar overgoot ik de yoghurt met een chili-sesamboter (boter die je eerste hazelnootbruin laat worden, voordat je de sesamolie en chilivlokken toevoegt. Daarom noemen de Fransen het beurre noisette). Heerlijk!
Terwijl de eitjes in het water liggen heb je tijd om de boter te smelten in de pan. Als de boter bijna helemaal hazelnootbruin kleurt voeg je de olijfolie, sesamolie en de chilivlokken toe. Roer alles goed door.
Haal de eitjes vervolgens uit het water.
Snijd de avocado in plakjes en vul een bowl met de yoghurt, de halve avocado en flatbread.
Schep de eitjes voorzichtig in de yoghurt en giet de sesam-chiliboter eroverheen.
Bestrooi de Turkse eieren met wat verse peper en nog wat fijngehakte dille.
Eet smakelijk!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!