Ben jij net als mij gek op ceviche en sushi? Dan wil je ook het zusje van ceviche kennen: tiradito. Dit gerecht komt ook uit Peru en het is een heerlijk fris gerecht. Ceviche wordt gegaard in limoensap of een tijgermelk (waar geen tijgers in zitten ;-)) en bij tiradito wordt het zuur pas vlak voor het serveren toegevoegd. Daardoor gaart de vis niet maar krijgt het wel een heerlijke frisse smaak. Ik maakte deze Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk. Met groene pepers, limoensap en mijn favoriete sojasaus.
Net als bij ceviche is het hoofdingrediënt van tiradito een witvis zoals zeebaars, corvina of heilbot, welke je net als sashimi in mooie dunne plakken snijdt. Ik heb dit gerecht een klein Aziatisch tintje gegeven (je komt in de Peruviaanse keuken heel veel Japanse invloeden) door het af te toppen met zwarte sesamzaadjes en wasabi furikake. Wasabi Furikake is mix van verschillende kruiden zoals sesam, zout, zeewier, bonito en wasabi.
Eigenlijk is dit gerecht de perfecte combinatie tussen ceviche en sashimi. Lijkt deze Tiradito van Zeebaars met een eigenwijze Tijgermelk jou wel wat? Dan zijn deze recepten misschien ook wat voor jou:
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!