Italia meets Mexico in mijn keuken. Want bijna iedereen wordt blij van pizza én ook van taco’s. Dus waarom deze twee heerlijkheden niet met elkaar combineren en taco-pizzette met gegrilde kip maken? Ik gebruik gordita’s (Mexicaanse kleine wraps) om de pizzette te maken. Ik heb de mijne ingesmeerd met avocadocrème en belegd met gegrilde kip en kaas voordat ik ze heb afgebakken. To top it off wat grantaalappelpitjes, rucola en verse koriander. Et voilà! Taco-pizzette. Serveer met verse guacamole (check hier mijn favo receptje voor guac!).
Pizzetta, never heard off!
Een pizzetta (meervoud: pizzette) is een kleine, eenpersoons pizza waar je normaal gesproken natuurlijk geen gordita’s voor gebruikt, maar pizzadeeg (al dan niet zelf gemaakt). De Italianen zijn niet helemaal duidelijk over hoe groot een pizzetta precies moet zijn. De één zegt een eenpersoonspizza en de ander heeft het over een klein gerechtje dat je in één hap kunt opschrokken.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!