Voor alle cheesecake liefhebbers in Nederland; dit is de Sint edition! Het heerlijk avondje komt er bijna weer aan, dus tijd voor een heerlijk receptje met speculaas. Een romige cheesecake, een bodem van speculaas (springvorm van ø20 cm), een belachelijk lekkere chocoladesaus van Tony Chocolonely karamel zeezout en slagroom én een speculaascrumble. Zelfs al ome Willem jouw lootje weer getrokken heeft, kan niets Sinterklaasavond meer verpesten.
Verwarm de oven op 150 graden. Verkruimel met je hand de bloem, koude boter (in blokjes) met de suiker, verkruimelde speculaas en een snufje zout tot een crumble. Bekleed de bakplaat met bakpapier en stort de crumble er op. Bak in 30 minuten af in de oven.
Smelt de halve Tony Chocolonely reep in een pannetje en giet de slagroom erbij. Roer goed door.
Giet de chocoladesaus over de cheesecake en bestrooi ruim met de speculaascrumble. Laat de cheesecake het liefst nog 3 uur in de koelkast staan! Heerlijk voor Sinterklaasavond!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!