Spaghetti Vongole met Pinot Grigio. Een fantastische Italiaanse pasta met venusschelpen, echt zalig. Spaghetti vongole is een echte klassieker uit het midden en zuiden van Italië en heel fijn; hij staat binnen een paar minuten op tafel. Even de spaghetti koken, knoflook en het pepertje fruiten en de schelpjes stomen! Heerlijk!
Als je trouwens denkt dat dit een heel moeilijk gerecht is om te maken dan heb je het mis. Er zijn maar weinig pasta’s zo makkelijk om te maken als eentje met Vongole. Je hebt alleen maar pasta, venusschelpjes (of kokkels) en smaakmakers zoals knoflook of een pepertje nodig.
Als ik Spaghetti Vongole maak dan zorg ik, voor zo’n echte TV-chef opstelling in de keuken. Alle ingrediënten staan voorgesneden in bakjes klaar en de pasta is al gekookt; je moet namelijk in één ruk doorkoken.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!