Op deze hete zomerse dag heb ik een echte Griekse klassieker voor je: souvlaki. Van de barbecue wel te verstaan én met een makkelijke, homemade tzatziki. Heerlijk malse spiesjes kruidige kip, wat een heerlijke geur verspreidt tijdens het grillen. Op een platte pita met komkommer, rode ui en nootachtige rucola. Citroentje erbij et voilà: je bent eventjes in Griekenland.
Pit&Pit (één van mijn favo foodwebshops) stuurde me het hun nieuwe BBQ kruidenpakketje toe: Flavours of the World. Hier zitten 5 zomerse kruiden in, van texmex tot cajun kruiden en van Aziatische grill & bbq kruiden tot Afrikaanse braai én dus gyroskruiden. Vooral die laatste (ik ben namelijk gek op gyros) moest en zou ik uitproberen. Het resultaat? Deze belachelijk lekkere souvlaki.
Dit gerecht is niet compleet zonder een flinke schep tzatziki! En is er iets beter dan homemade Tzatziki? Deze draai je letterlijk in 5 minuten in elkaar en het maakt een wereld van verschil met in de supermarkt gekochte tzatziki. Romige Griekse yoghurt, knoflook en verse dille, heerlijk.
Let’s Get This Fire Started. Meer barbecue recepten? Natuurlijk heb ik die voor je.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!