Deze snelle Vietnamese Pho soep met biefstuk is perfect voor een doordeweekse avond. Pho (in Zuid-Vietnam spreken ze het uit als fûh, hoewel ze in Noord-Vietnam meer fo zeggen) is een geurige Vietnamese noedelsoep met rijstnoedels, stukjes rundvlees en groente. Deze versie staat binnen no-time op tafel. Ik heb namelijk een runderbouillonblokje gebruikt als basis en de soep vervolgens op smaak gebracht met steranijs, vissaus, kruidnagel, knoflook, verse gember en een kaneelstokje. Zo maak je in een handomdraai een heerlijk ruikende soep. Je laat de rijstnoedels vervolgens zacht worden in deze soep, voegt taugé, koriander, een rood pepertje en lente-ui toe. Pas als allerlaatste voeg je de biefstuk toe. Die biefstuk (haal hem het liefste bij de slager) heb ik in prachtige dunne plakjes gesneden en die mag garen in de soep. Klaar is je goddelijke, hartverwarmende Pho, die in minder dan 30 minuten op tafel staat!
Ik eet de Pho lekker snel, zodat de biefstuk lekker rauw is nog. Wil je liever je biefstuk well done? Voeg de biefstuk dan iets eerder toe terwijl de pan nog op het vuur staat.
Meer inspiratie voor een lekkere maaltijdsoep:
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!