Simpele ceviche met limoensap, koriander en rode peper, dit gerecht hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ceviche is een gerecht uit de Peruaanse keuken, rauwe vis in een marinade met als hoofdingrediënt citroen- of limoensap. Naast het zure sap heb je eigenlijk gewoon de vrije hand om met je ceviche te doen wat je wilt. Voor een goede ceviche heb je vooral (net als bij sushi) goede, verse vis nodig. Afgelopen weekend kwamen vrienden bij ons eten en heb ik een mooi stuk zeebaars gehaald bij de visboer, die de vis voor me fileerde, zodat ik thuis de vis alleen nog maar mooie stukjes hoefde te snijden. Vlak voordat ik de ceviche uitserveerde heb ik er limoensap gemengd met ui, chilipeper, koriander en flink wat zwarte peper overheen geschonken. Samen met een snelle salsa van koriander, blokjes tomaat en avocado kon het zo op tafel! De allerlekkerste ceviche ooit, at ik bij Local Dealer in Amsterdam. Het was één van de allerlaatste pre-corona uitetentjes en ik heb hier nog vaak aan teruggedacht. Gelukkig is deze thuis-variant heerlijk, dus doe even alsof je lekker uiteten bent!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!