Salade van watermeloenradijs, avocado, serranoham en burrata. Ik tikte bij de boodschappenapp Crisp watermeloenradijs op de kop (echt hoor, wat verkopen ze niet?) en maakte met wat leftovers uit de koelkast deze prachtige maar simpele lunchsalade. Ik kreeg op Instagram echt ontzettend veel reacties op dit mooie gerechtje, tijd dus om het receptje online te zetten!
In Nederland denken we vaak dat deze radijs Japans is maar hij komt eigenlijk uit China (hoewel ik hem in Japan onwijs veel ben tegengekomen, dus ik snap de verwarring wel). Aan de buitenkant lijkt het een simpel meiraapje maar de binnenkant is echt sensationeel met allerlei kleuren roze en doet verdacht veel aan een watermeloen denken. De smaak is minder waterig dan een gewone radijs en minder aards en met een beetje een pittige nasmaak. Ik houd hier echt heel erg van. De stevige bite in combinatie met romige avocado en burrata én het zout van de ham maakt het echt een heerlijke salade!
Ken jij Crisp trouwens nog niet? Ik heb een code voor je waarmee je €15,- korting krijgt op je eerste boodschappen!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!