Rosé mosselen met knoflook. Dit recept ontstond doordat ik nog een fles rosé open had staan van het weekend. Ik had onwijs veel zin in mosselen, geïnspireerd door mijn zomervakantie, die we aan de ruige kust van Bretagne doorbrachten. Ik at namelijk in het stadje Roscoff de allerlekkerste mosselen met room en knoflook ooit! Daarnaast zijn mosselen altijd vreselijk gezellig om te eten. Het heeft gewoon iets om met een schelpje de mosselen los te trekken en jezelf zo een weg door het pannetje te peuzelen.
Bij ons thuis staan mosselen trouwens geregeld doordeweeks op het menu, ze zijn namelijk super makkelijk om te maken en hebben een hele korte kooktijd. Ideaal als after work special!
In Nederland zijn we natuurlijk gezegend als het op mosselen aankomt! De heerlijke Zeeuwse mossel is vanaf juli tot april het jaar daarop verkrijgbaar, waardoor we bijna het hele jaar kunnen genieten van onze eigen Zeeuwse mosselen.
Naast deze Rosé Mosselen met Knoflook heb ik trouwens ook een heel lekker receptje voor Spaanse Mosselen met Chorizo!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!