Romige Preisoep met Vega Spekjes en Bieslook; een heerlijke vegetarische maaltijdsoep! Afgelopen zaterdag ging ik met mijn vriend en zijn dochters naar Tuinderij Amelis’Hof, net buiten Utrecht, in Bunnik. Vroeger was dit de groentetuin van het naastgelegen landhuis en tegenwoordig kun je er zelf bloemen plukken of groente van het land kopen bij de groentekraam, maar het is vooral een bizar mooie plek! We tikten hier raapstelen, Daslook (wilde knoflook) én preien. Een stukje verderop in de landwinkel kochten we nog vers gebakken brood, honing en eieren op de kop en die avond aten we dus preisoep. Deze Romige preisoep met Vega Spekjes en Bieslook wel te verstaan. En lekker dat ie was! Samen met het verse brood, gezouten boter, honing en een pesto van Daslook (recept volgt), hadden we een heerlijke maaltijd.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!