Wil jij het recept voor de Pumpkin Spice Latte? Ja inderdaad dé Pumpkin Spice Latte, het herfstdrankje van Starbucks. Heb ik voor je! Het ultieme herfstgevoel in een kopje.
De herfst is pas begonnen als Starbucks de Pumpkin Spice Latte weer op het menu heeft staan. En ze beginnen er steeds eerder mee. Dit jaar kon je het kopje herfst in september alweer halen. De allereerste keer dat ik dit heerlijke drankje proefde studeerde ik nog Journalistiek en was ik bezig met een verschrikkelijke stage in Groningen. Elke ochtend arriveerde ik in een propvolle bus vol bezwete mensen, bij een ijskoud oud schoolgebouw waar het marketingbureau zat waar ik stage liep. En elke vrijdagmiddag haalde ik in de wintermaanden een Pumpkin Spice Latte, om te vieren dat ik weer een week had overleefd. Het drankje smaakt voor mij nog steeds naar weekend.
Zelf een Pumpkin Spice Latte maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je kookt wat pompoenblokjes, waarbij suiker toevoegen overbodig is, want de pompoen is al lekker zoet van zichzelf, en pureert dit tot een romig mengsel. Je maakt vervolgens simpelweg een kruidenmengsel van kaneel, gember, kardemon, nootmuskaat en kruidnagel. Warm wat melk, kruiden en pompoenpuree op en voeg een espresso doen. Easypeasy. Ik topte mijn Latte nog af met wat opgeschuimde melk, maar een flinke dot slagroom is ook lekker!
De herfst is trouwens mijn favoriete seizoen, dus ik heb maar liefst 40(!) lekkere herfstreceptjes voor je in petto!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!