Pulled chicken noedelsalade met zelfgemaakte hoisinsaus. Een enorme loaded bowl vol veggies, shredded kip (gebakken met sojasaus en sesamolie) en knapperige kikkererwten. En en en en….zelfgemaakte hoisinsaus: wat niet alleen belachelijk lekker is maar ook letterlijk vijf minuten werk.
Dit gerechtje ontstond omdat ik iets met de summer roll leftovers (heel veel mensen noemen het spring rolls, maar trust me: die doorzichtige rijstvellen met goddelijke vulling heten summer rolls. Springrolls zijn de gefrituurde loempia’s) van die dag ervoor wilde doen, maar ik weet nu al dat het een blijvertje is. Niet alleen staat het binnen no time op tafel, het zit boordevol groente en ligt niet zwaar op de maag. Een lekker gezond januari recept, voor wanneer het allemaal wel weer even een tandje minder mag, waarbij je geen seconde inlevert op smaak. Maken dus!
Hoisinsaus maken is trouwens zoiets wat je na dit recept noóóóóóóóit meer uit een potje serveert. Sterker nog, je realiseert je nu pas hoe lekker hoisinsaus echt is, want de smaak is compleet anders. En het staat letterlijk is een paar minuten op tafel, dus tijd is ook geen excuus. Fruit simpelweg een dikke (geperste) knoflookteen in wat olijfolie en voeg vijf spices poeder, misopasta, maple syryp en rijstazijn toe. Even goed roeren en een paar minuutjes laten pruttelen. Done!
Meer noedelrecepten? Heb ik voor je!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!