Pastinaak en Truffelsoep met Ui, knoflook, Truffelolie en Truffelcarpaccio. Dit is één van de meest romige, zachte soepjes die ik ken. Zoete pastinaak, room en dan afgetopt met truffelolie is dit echt een fantastisch voorgerecht. Ik houd trouwens van alles met truffel; truffelchips, truffelworst, truffelmayo, truffelpizza, truffelpasta (oooh shit nu heb ik direct zin in de pasta van Impero Romano, bereid in grote Parmezaanse kaas en afgemaakt met truffel) en dus truffelsoep. Must try!
Een paar weken geleden had ik heel vervelend een PR-tripje voor mijn gewone werk naar Rome (iets met een prachtig middeleeuws kasteel dat omgetoverd wordt tot een trouwlocatie). Ondanks het volle programma vond ik tijd om de oude stad in te gaan, in Trastevere een enorm bord pasta en een flinke homp tiramisu te eten én om een flesje truffelolie en truffelcarpaccio op de kop te tikken. Sindsdien wil ik deze soep al maken.
Dat maken is heel makkelijk. Truffelsoep klinkt namelijk een stuk ingewikkelder dan dat het is. Ui en knoflook (de basis van bijna alle soepen in mijn culinaire repertoire), een goede bouillon waar je pastinaak in kookt, even pureren, mengen met room en afmaken met truffelolie en één of twee plankjes zwarte truffelcarpaccio.
Zwarte truffelcarpaccio zijn dun gesneden plakjes zwarte zomertruffel in olijfolie. Het is de trick om ieder gerecht een culinaire twist te geven. Je kunt het serveren bij een soep zoals deze maar ook op een omelet, mayonaise en ooh eigenlijk alles. Love it!
Pastinaak en Truffelsoep is één maar ik heb nog veel meer lekkere soepjes voor je!
Foto’s 2, 3, 4 – credits: Lotte van Uitert
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!
Fantastisch
Dank je wel!
Mega lekkere combi!
Ja lekker hé!
Welke bouillon gebruik je?
Ik bouillon van de soepfabriek gebruikt! Die verkoopt de Albert Heijn en is onwijs lekker!