Okonomiyaki; zalige Japanse Koolpannenkoek! Houd jij van de Japanse keuken? Dan wil je dit gerechtje kennen! Deze Okonomiyaki is een ware umami-bom en echte Japanse streetfood. Mocht je er nog nooit van hebben gehoord, no worries. Ik wist ook niet van het bestaan van deze koolpannenkoek af, tot mijn rondreis door Japan. Maar als je hem dan eenmaal kent, wil je nooit meer zonder.
De allereerste keer dat ik Okonomiyaki at, was in Hiroshima Japan. Zowel deze stad als Osaka claimen dat de oorsprong van Okonomiyaki bij hun ligt. In mijn zoektocht naar de beste Okonomiyaki in Hiroshima kwam ik terecht in een soort oud warenhuis, waar meerdere verdiepingen vol eettentjes waren gepropt. Toen ik iets beter keek ontdekte ik dat ieder eettentje (I kid you not) hetzelfde verkocht: Okonomiyaki. Ongelooflijk, hahaha! Ik ben maar gaan zitten aan de drukste bakplaat (regel één als je op reis bent: gaan zitten waar het druk is) en heb echt zalig maar dan ook echt zalig gegeten.
Het is eigenlijk een heel simpel gerecht, maar oh zo lekker. Perfect voor een doordeweekse dag. Zout, zoet…alle smaken komen bij elkaar in deze lekkere koolpannenkoek. De Okonomiyakisaus maakt heb ook helemaal af. Je kunt kant en klare potjes bij de toko kopen maar ik ben toch fan van deze zelfgemaakte variant.
Mijn versie van Okonomiyaki verschilt natuurlijk wel een beetje van die van de Japanners. Ik had geen tijd om naar de toko te gaan (ik besloot letterlijk een half uur voor het avondeten dat ik dit wilde klaarmaken) en ik heb een supermarktproof variant gemaakt. Heb je wel tijd om naar de toko te gaan? Haal dan lekker dashi en gebruik die in plaats van de groentebouillon. Oh en neem bonito flakes mee! Dat zijn gedroogde tonijnsnippers die vrolijk dansen op je eten!
Kun jij ook geen genoeg krijgen van de Aziatische keuken? Dan heb ik nog veel meer fijne gerechten voor je!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!