Makkelijke Chipotle Pulled Chicken tortilla’s met pompoen en opgeklopt avocado-feta; het perfecte Taco Tuesday recept voor in de herfst! Dit gerecht heeft echt alles waar je in de herfst van droomt: zoete flespompoen, sappige gebakken kastanjechampignons, een scheut rokerige whiskey en spicy chipotle! En een mega groot voordeel? Het staat binnen 30 minuten op tafel!
I love pulled chicken en voor dit gerecht heb ik het mijzelf heerlijk makkelijk gemaakt; het blijft immers dinsdag! Dat betekent dat ik na kantoor geen zin heb om langer dan 30 minuten in de keuken te staan. Daarom heb ik de kip simpelweg een minuut of 10 gekookt, om het vervolgens met behulp van twee vorken los raggen. Vervolgens heb ik de kip meegebakken in de pan met een flinke dot Chipotle Barbecuesaus en chilipoeder en klaar. Easypeasy!
Wat ook nog even een aparte vermelding waard is, is de goddelijke opgeklopte avo-feta crème. Vorig jaar ergens ontdekte ik dat je feta heel makkelijk kunt opkloppen en sindsdien maak ik er graag een lekkere dip van. In dit geval een hele romige dip, want feta in combinatie met avocado is echt goud!
Dit gerecht is echt de perfecte combi van zoet en spicy; pompoen en jalapeño’s zijn ook echt een team hoor, niet normaal! Je kunt dit gerecht trouwens zo spicy maken als je zelf wilt. Voeg gewoon meer of minder jalapeño’s en chilipoeder toe. Ik heb trouwens mijn favo Chipotle chilipoeder gebruikt van Oil & Vinegar.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!
Die avocado-feta creme! Te lekker dit.
Dank je wel! Fijn dat je genoten hebt!