Wat krijg je als je één van mijn favo drankjes combineert met één van de allerlekkerste zoetigheden in the world? Juist, LIMONCELLO DONUTS met pistache! Sinds mijn eerste tripje naar Rome jaren geleden, ben ik gek op limoncello; een citroenlikeur die je na de maaltijd als ijskoud digestief vaak krijgt aangeboden in de Italiaanse restaurants. Heerlijk! De geur alleen al brengt me terug naar een terrasje in Trastevere. Sowieso ben ik gek op Italiaanse likeuren, dus ik was beyond excited toen er een pakketje binnenkwam van Distilleria Alfons Walcher, gevuld met Amaretto, koffielikeur, een Tartuffetto, én een zalige Limoncello!
Extra benodigdheden: donutbakblik! Ik heb deze leuke van Dille & Kamille gebruikt.
Distilleria Alfons Walcher
Biologische likeuren, gemaakt van alleen het beste (vaak lokaal geproduceerde) fruit, dat is wat Distilleria Alfons Walcher maakt. En dat doen ze al negen generaties lang! De distilleerderij (de boerderij ”Turmbachhof”) is te vinden in een grote boomgaard genaamd Alto Adige / Zuid-Tirol, waar ze 280 dagen zon per jaar hebben! ’s Nachts hebben ze een koele temperatuur waardoor het fruit een intense geur ontwikkelt. Door de rijke smaak, proef je dat de likeuren van Walcher echt een premium product zijn!
Ben jij ook benieuwd naar deze lekkere limoncello en wil je hem zelf proeven? Bestellen kan hier!
Haal de donuts uit de oven en keer het bakblik om. Laat ze even koelen. Maak eventueel de gaatjes in de donuts wat groter als het deeg tijdens het bakken te dicht naar binnen is gekropen.
Meng in een ander bakje de poedersuiker met 2 eetlepels Walcher Limoncello en roer dit tot een zalig glazuur.
Leg de pistachenootjes tussen een schone theedoek en sla deze fijn met een deegroller. Leg de nootjes op een bord.
Nu is het tijd om één voor één de donuts op hun kop in het glazuur te dippen en daarna met één helft aan te drukken in de pistachenootjes.
Buon Appetito!
Distilleria Alfons Walcher
Biologische likeuren, gemaakt van alleen het beste (vaak lokaal geproduceerde) fruit, dat is wat Distilleria Alfons Walcher maakt. En dat doen ze al negen generaties lang! De distilleerderij (de boerderij ”Turmbachhof”) is te vinden in een grote boomgaard genaamd Alto Adige / Zuid-Tirol, waar ze 280 dagen zon per jaar hebben! ’s Nachts hebben ze een koele temperatuur waardoor het fruit een intense geur ontwikkelt. Door de rijke smaak, proef je dat de likeuren van Walcher echt een premium product zijn!
Ben jij ook benieuwd naar deze lekkere limoncello en wil je hem zelf proeven? Bestellen kan hier!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!