Labneh is een heerlijke, hartige dip uit het Midden-Oosten wat binnen no time op tafel staat. Een soort hangop maar dan lekker kruidig. Het is retemakkelijk om te maken, je hebt er alleen een handje tijd voor nodig en wat fijne smaakmakers. Ik ga voor sumak, een specerij waar ik door Ottolenghi een crush op heb gekregen.
Sumak is een mengsel van de gedroogde rode besjes van de sumakplant, met een fris-zurige aromatische smaak (bijna citroenachtig). Een perfecte combinatie met licht-zoete pistachenootjes en de eveneens fris-zure granaatappelpitjes. Love it!
Labneh is heerlijk als dipje met puntjes geroosterde pitabroodjes, maar ook een falafelwrap met Libanees flatbread!
Meer inspiratie voor lekkere gerechtjes met een vleugje Midden-Oosten? Heb ik voor je!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!