Deze knapperige beef taco’s zijn perfect voor Taco Tuesday! Voor degene die me een beetje kennen, ik ben gek op Mexicaanse keuken. Je mag me midden in de nacht wakker maken voor een enorme schaal verse guacamole en een berg warme nachos met kaas en kruiden! Dus Taco Tuesday is bijna een soort feestdag! Deze beef taco’s zijn knapperig aan de buitenkant, maar licht spicy en heerlijk cheesy aan de binnenkant. Het idee voor deze knapperige beef taco’s ontstond tijdens één van mijn vele wandelingen door de Jumbo Foodmarket (favo tijdverdrijf, and yes I know), doordat ik een heerlijke spicy kruidenpasta ontdekte! Benieuwd naar het resultaat?
Voor de verse guacamole:
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Prak de avocado’s in een schaal tot een gladde, romige massa. Snipper het uitje, pers de knoflook, snijd de rode peper en de cherrytomaatjes fijn, en hak de koriander. Rasp de limoen en voeg deze samen met de rode peper, cherrytomaatjes en de koriander toe aan de avocadopuree. Pers een halve limoen uit boven de guacamole mengel en prak het geheel door elkaar. Breng op smaak met zeezout en flink wat verse peper en klaar is jouw beste guac ever!
Haal uit de oven en bestrooi de knapperige beef taco’s met verse koriander en serveer met een schaal verse guacamole, de overgebleven Griekse yoghurt, salsa verde. Buen provecho!
Voor de verse guacamole:
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Prak de avocado’s in een schaal tot een gladde, romige massa. Snipper het uitje, pers de knoflook, snijd de rode peper en de cherrytomaatjes fijn, en hak de koriander. Rasp de limoen en voeg deze samen met de rode peper, cherrytomaatjes en de koriander toe aan de avocadopuree. Pers een halve limoen uit boven de guacamole mengel en prak het geheel door elkaar. Breng op smaak met zeezout en flink wat verse peper en klaar is jouw beste guac ever!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!