Klassieke witte asperges met ham, homemade bearnaisesaus en een eitje. Lekker zachtgekookt en dan afgetopt met verse bieslook…..hoeveel lente wil je op één bordje? Ik ben gek op asperges en zodra de witte weer in het seizoen zijn kan ik niet wachten om ze te bemachtigen. Nou kun je met dat ‘witte goud’ gaan experimenteren maar hé. Het was afgelopen weekend Pasen (hoewel ik een tikje in de war ben vandaag want, hallo het sneeuwt! Waarom kon dit nou niet met kerstmis?), dus ik ga voor klassiek. Omwikkeld met ham en overgoten met een romige botersaus, smeltend op je tong! Er zijn mega veel asperge recepten, maar beter dan dit gaat het niet worden.
Terwijl de asperges op staan heb je tijd om een zachtgekookt eitje klaar te maken. Breng hiervoor een pan met water aan de kook. Kook de eitjes ongeveer 4 minuten.
Ook de bearnaisesaus kunnen je in tussentijd klaar maken.
Snipper het sjalotje fijn. Doe het sjalotje samen met het witte wijnazijn, water, verse peper en dragon in een pannetje en laat het samen ongeveer een minuut of drie inkoken.
Splits de eieren. Het eiwit ga je niet gebruiken. Voeg de eierdooiers toe aan het pannetjes en roer goed door op laag vuur. Voeg dan beetje voor beetje de boter in stukjes toe, samen met wat zout. Als alles na een paar minuutjes lijkt op een soort dikke, gele mayonaise, dan is je bearnaisesaus klaar.
Doe een deksel op de pan om de saus warm te houden of serveer direct. Je kunt een bearnaisesaus niet opnieuw opwarmen, want dan gaat het schiften (dat gebeurt ook als je het te lang verwarmt), dus zorg dat je asperges klaar zijn.
Haal de asperges uit de pan en omwikkel deze met de ham. Schenk de bearnaisesaus eroverheen, top af met verse bieslook en serveer met het zachtgekookte eitje!
Ik heb mijn klassieke witte asperges met ham, homemade bearnaisesaus en eitje geserveerd met een aardappelsalade.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!