Een klassieke hummus, heerlijk. Hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken! Dat goddelijke smeersel uit het Midden Oosten, dat mega snel zich een weg naar onze harten heeft gebaand. Weliswaar smeren wij Hollanders het ook weer graag op onze bammetjes (en ja, hier ben ik ook schuldig aan, zeker deze avocado hummus variant is heerlijk op brood) maar je kunt het ook serveren bij bijna ieder oosters gerechtje, gebruiken als dip voor een healthy schaal crudité of flatbread met za’atar én hummus doet het meer dan fantastisch op een wrap met bijvoorbeeld geitenkaas, avocado en tomaatjes!
Hummus is zo’n gerechtje waarvan je niet snapt dat je het niet vaker zelf maakt. Het is binnen no time klaar! En het fijne aan zelfgemaakte hummus is (zoals bij alle homemade gerechtjes) je weet precies wat er in zit. Deze hummus is suikervrij, vegan en glutenvrij! Ik serveerde deze klassieke hummus (samen met een avocado hummus) bij Libanees flatbread, groente en gegrilde kippendijen met Za’atar.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!