Kaneel knopen met romige karamel-kaastopping

Dit is het recept voor de feestdagen: kaneel knopen met romige karamel-kaastopping. Dit recept belooft niet alleen een smaakexplosie, maar ook een verrassende combinatie van kruidige kaneel en fluweelzachte Goudkuipje BIO smeerkaas, verrijkt met zalige karamelsaus. Jum. Jum. En Jum.

Kaneelknopen, een heerlijke lekkernij met Scandinavische wortels, zijn de ultieme traktatie voor liefhebbers van zoet gebak. De geur van versgebakken deeg doordrenkt met kaneel is onweerstaanbaar en roept echt kerst vibes bij mij op. Deze zachte, in elkaar gedraaide knopen worden gebakken tot goudbruine perfectie, waardoor elke hap een warme omhelzing van smaken is.

Mega handig: ik gebruik kant-en-klaar croissantdeeg, waardoor deze schatjes binnen no time op tafel staan.

De romige karamel-kaastopping is de kroon op deze goddelijke lekkernij. Goudkuipje BIO smeerkaas voegt een fluweelzachte textuur toe en verrijkt het recept met hoogwaardige ingrediënten. Deze biologische smeerkaas is gemaakt met zorgvuldig geselecteerde melk en biedt een rijke, romige smaak die perfect samensmelt met de kruidige tonen van kaneel.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Koninklijke ERU.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Kaneel knopen met romige karamel-kaastopping

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
15 MIN.
30 MIN.

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 1 verpakking kant-en-klaar croissantdeeg
  • 50 + 50 gram gezouten boter
  • 75 gram basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 ei
  • 100 gram Goudkuipje BIO smeerkaas
  • 2 theelepels vanille extract
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels karamelsaus
  • snuf zeezout
  • optioneel: grove kaneelsuiker

Instructies:

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in.
  • Prak de helft van de boter met de basterdsuiker, kristalsuiker en kaneel tot een romige massa.
  • Haal het kant en klare croissantdeeg uit de verpakking en verdeel in drie stukken. Maak de open randjes dicht met je vingers.
  • Besmeer het deeg ruim met de boter. Rol nu in de lengte het deeg op tot een lange sliert. Halveer deze deegsliert in de lengte. Herhaal voor de andere twee stukken deeg.
  • Krul de lange sliert op in het muffinblik. Herhaal vijf keer.
  • Klop een eitje los en besmeer de kaneel knopen met ei.
  • Bak in ongeveer 15-20 minuten af in de oven.
  • Maak ondertussen de topping. Meng hiervoor 50 gram (zachte) boter met 100 gram Goudkuipje BIO smeerkaas, 2 theelepels vanille extract, 100 gram poedersuiker, 2 eetlepels karamelsaus en een snuf zout. Klop lekker romig.
  • Haal de kaneel knopen uit de oven. Laat even afkoelen voordat je ze met lekker besmeerd met de romige kaastopping.
  • Besprenkel eventueel met grof kaneelsuiker.

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Kaneel knopen met romige karamel-kaastopping.