GODDELIJK! Tonijn tataki! Dit soort gerechtjes zijn echt de reden dat ik nog een keer terug wil naar Japan. Wat komt er toch veel lekkers uit dat land. Tonijn tataki heeft niks te maken met een tonijnsoort. Tataki is namelijk een bereidwijze. Het staat voor vis of vlees dat heel snel geroosterd wordt, in een gloeiendhete pan, waarna het in plakjes wordt gesneden. Ik marineer de tonijn tataki vooraf met sojasaus, azijn en limoen en serveer het met sushirijst en een frisse wakame-komkommersalade.
Meng de zwarte en witte sesamzaadjes in een kom. Snijd de tonijn in lange plakken van ongeveer 5 centimeter. Verhit een koekenpan tot standje gloeiendheet en leg dan de snijplank klaar. Rooster de tonijn vliegensvlug, ongeveer 10 seconden aan iedere kant. Leg op de snijdplank en haal vervolgens door de sesamzaadjes heen. Snijd de tonijn in mooie dunne plakjes. Gooi de marinade niet weg! Traditioneel gezien breng je de tataki pas na het bakken op smaak, dus het is heerlijk om de marinade erbij te serveren.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!