Deze Geitenkaas Cocktail met Vijgendip, Zongedroogde Tomaat en Serranoham, also know as het makkelijkste dinnerparty voorgerecht ever! Perfect voor als jij je gasten meerdere gangen voor wilt schotelen maar niet úúúúren in de keuken wilt staan. Serveer dit voorgerechtje in mooie glaasjes, want het is juist heel juist heel leuk om de inhoud goed te kunnen zien.
Je bouwt de cocktail in beetjes op. Op de bodem komt een dot vijgendip. Ik gebruikte de vijgendip van Voets (nospon), want deze is echt te lekker! Ik haal hem altijd bij de delicatessen zaak bij ons om de hoek maar Crisp verkoopt de dip ook.
Ik heb dit gerechtje al heel vaak gemaakt tijdens etentjes en tijdens de feestdagen. Het fijne is namelijk dat het zo’n gerechtje is dat eigenlijk iedereen heel erg lekker vindt. De combinatie van zoete aromatische vijgen, nootachtige rucola, romige geitenkaas en zongedroogde tomaten is heerlijk.
De eerste keer dat ik deze cocktail at was ik meteen verkocht maar de credits voor dit gerechtje zijn niet voor mij maar voor mijn vriendinnetje en medefoodie Anja. Jarenlang hadden we een eetclubje waarbij we samenkwamen, viergangen voor elkaar kookten en wijn dronken. Toen we begonnen waren we alle twee nog broekjes in de keuken, Anja kocht nog gepofte aardappels die je in de magnetron klaar moest maken (ik proef nog de yoghurtsaus) en ik knipte plaatjes uit de Allerhande. Door de jaren heen steeg het niveau van onze Eetclub en veel eerste keren zijn voorbij gekomen. Van coquilles, dé Boeuf Bourguignon van Julia Child tot chocoladetaart met rode wijn. Er waren ook missers (ik denk even terug aan mijn creatie van kip met chocolade en entrecote met koffie) maar we hebben vooral heel vaak heel erg goed gegeten. Toen Anja ook nog eens wijncursussen ging volgen was het feestje helemaal compleet. Zeker omdat er mét korting geregeld een fles Chateauneuf du Pape of een goede Barolo op tafel kwam te staan.
Dit gerechtje doet het heel goed tijdens de feestdagen omdat a. heel veel mensen het lekker vinden en b. het easypeasy is om te maken. Sterker nog, je kunt het gewoon in de middag voorbereiden en tijdens het serveren top je de cocktail alleen even af met wat Crema Balsamico. Wil je naast deze Geitenkaas Cocktail met Vijgendip meer inspiratie doen voor op de feestdagen? Ik heb alle recepten voor je op een rijtje gezet!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!