Gebakken feta in krokant zeewierjasje, rode kool, sojaworteltjes en Aziatische dressing

Deze heerlijke, gebakken feta in krokant zeewierjasje is eigenlijk de Asian Fusion variant van de Griekse Feta Saganaki (feta gebakken in een honing en sesamkorst). Ik gebruikte kruim van rijstzoutjes met zeewier als paneermiddel, wat samen met een simpele rode koolsalade, geroosterde regenboogworteltjes én een frisse, zoetzure dressing een fantastisch resultaat oplevert! Zeg maar gerust: dé ontdekking van de week.

Geroosterde regenboogwortelen

Lukt het je niet om die gezellige mini regenboogworteltjes te vinden? Geen probleem. Gebruik gewone (in de lengte gehalveerde) wortels. Wat deze worteltjes zo belachelijk lekker maakt is dat ze in de oven geroosterd worden, mét sojasaus en sesamzaadjes.

Wortelen uit de oven

Voor de dressing gebruik ik een paar basissmaken uit de Aziatische keuken. Eigenlijk is het een soort fallback dressing, die ik ook geregeld over een noedelsalade sprenkel. Sojasaus (en dan wel die lekkere hé van Tomasu), sesamolie, gembersiroop, rijstazijn, olijfolie en limoen. Fris, zuur en heel erg lekker bij de rode kool!

Gebakken feta in krokant zeewierjasje, rode kool, sojaworteltjes en Aziatische dressing
Gebakken feta in krokant zeewierjasje, rode kool, sojaworteltjes en Aziatische dressing
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gebakken feta in krokant zeewierjasje, rode kool, sojaworteltjes en Aziatische dressing

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
15 MIN.
30 MIN.

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 1 blok feta
  • 75 gram krokantjes met zeewier mild (Albert Heijn)
  • schaaltje bloem
  • 1 ei
  • 1/2 rode spitskool
  • 150 gram mini regenboogworteltjes
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 limoen
  • 2 theelepels sesamolie
  • olijfolie
  • 1/2 eetlepel rijstazijn
  • handje koriander
  • optioneel: ingelegde gember

Gebakken feta in krokant zeewierjasje, rode kool, sojaworteltjes en Aziatische dressing

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Marineer de worteltjes met 1 eetlepel sojasaus, een scheutje olijfolie en wat sesamzaadjes. Spreid ze uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster in ongeveer 15-20 minuten gaar in de oven.
  • Snijd de rode kool in dunne reepjes.
  • Verpulver de zeewier krokantjes met behulp van de keukenmachine of een staafmixer tot een fijn kruim. Stort dit in een diep bord.
  • Roer in een ander bord het ei los en strooi in weer een ander bord de bloem.
  • Laat het blok feta goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Hierdoor blijft de bloem beter plakken.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Wentel het blok feta eerst door de bloem, dan door het ei en dan door zeewierkruim. Herhaal deze stappen nog een keer en bak de gepaneerde feta dan in de koekenpan aan beide zijdes goudbruin.
  • Maak een dressing van 2 eetlepels sojasaus, het sap van een halve limoen, het gembersiroop, de sesamolie, 1 eetlepel olijfolie en de rijstazijn. Meng goed door elkaar.
  • Serveer de regenboogworteltjes met de rode kool, besprenkel met de dressing en leg de gebakken feta on top. Bestrooi met wat koriander en eventueel ingelegde gember!

Gebakken feta in krokant zeewierjasje, rode kool, sojaworteltjes en Aziatische dressing
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Gebakken feta in krokant zeewierjasje, rode kool, sojaworteltjes en Aziatische dressing.