Deze heerlijke, gebakken feta in krokant zeewierjasje is eigenlijk de Asian Fusion variant van de Griekse Feta Saganaki (feta gebakken in een honing en sesamkorst). Ik gebruikte kruim van rijstzoutjes met zeewier als paneermiddel, wat samen met een simpele rode koolsalade, geroosterde regenboogworteltjes én een frisse, zoetzure dressing een fantastisch resultaat oplevert! Zeg maar gerust: dé ontdekking van de week.
Lukt het je niet om die gezellige mini regenboogworteltjes te vinden? Geen probleem. Gebruik gewone (in de lengte gehalveerde) wortels. Wat deze worteltjes zo belachelijk lekker maakt is dat ze in de oven geroosterd worden, mét sojasaus en sesamzaadjes.
Voor de dressing gebruik ik een paar basissmaken uit de Aziatische keuken. Eigenlijk is het een soort fallback dressing, die ik ook geregeld over een noedelsalade sprenkel. Sojasaus (en dan wel die lekkere hé van Tomasu), sesamolie, gembersiroop, rijstazijn, olijfolie en limoen. Fris, zuur en heel erg lekker bij de rode kool!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!