Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm. You’re gonna love this, trust me! Met deze Galette met verse vijgen en geitenkaas maak jij dikke indruk, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen én het is echt belachelijk lekker! Gevuld met een romige crème gemaakt van geitenkaas, honing, olijfolie en verse tijm en belegd met heerlijke verse zoete vijgen, zalig! Voor de bodem heb ik simpelweg bladerdeeg gebruikt, waardoor dit recept echt binnen no time op tafel staat!
Alex, zijn dochters en ik zijn dit jaar in de zomervakantie gaan roadtrippen door Frankrijk. Iets met Disney, Parijs en daarna een weekje schelpjes zoeken in Bretagne. Door de goddelijke oesters, artisjokken en mosselen in Bretagne waren we al snel de slechte hamburgers uit Disney vergeten. Ook aten we heerlijke Bretonse galette’s, gevuld met eieren of tomaten, uien of kaas. Een galette is, zoals de naam al doet vermoeden, echt Frans. De Bretonse galette is gemaakt van een dichtgevouwen boekweitpannenkoek maar je kunt ook zelf een bodem maken van tarwebloem, suiker en wat melk (wat meer voorkomt in de rest van Frankrijk). Ik besloot het mezelf helemaal makkelijk te maken en gebruikte kant-en-klaar roomboter bladerdeeg voor mijn twist op galette’s.
Je kunt ze zoet of hartig eten, die lekkere Franse galette’s en in mijn geval is het een combinatie van die twee geworden. Zoete vijgen, zure bramen, honing, geitenkaas en zeezout, een verrukkelijke combinatie.
Het vijgenseizoen is in volle gang, dat loopt namelijk van augustus tot november. Let wel op dat je voor deze Galette met Vijgen Geitenkaas Crème Honing en Tijm niet te weinig vijgen gebruikt, ze krimpen namelijk nog in de oven.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!