Vier de zomer met deze Frosé! Deze frozen rosé is echt goddelijk, perfect voor warme zomerse dagen. Het is bijna een beetje een soort Slush Puppy voor adults, maar dan nog lekkerder. Frosé is echt heel erg makkelijk om te maken. Je vriest een fles rosé minimaal zes uur in (in een bak), maar het makkelijkste is om het gewoon een avondje van te voren te doen. Je mengt het daarna met een blend van verse aardbeien, suikerwater en voor een klein zuurtje wat citroensap.
De rosé moet minimaal zes uur ingevroren worden maar langer is beter. Door de alcohol zal de wijn niet helemaal bevriezen maar ontstaat er een soort (heerlijk) shaved ice.
Om dit zomerse feestje nog groter te maken, heb ik de glazen opgemaakt met een suikerrandje. Je kunt de Frosé ook nog opmaken met kleine bloemetjes.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
Dit is waarschijnlijk zwaar overbodig om te vermelden maar just in case; vries de rosé natuurlijk niet in de fles in maar echt in een bak. Je krijgt de rosé anders namelijk nooit uit de fles ;-)…
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!