Dit gerecht is tot stand gekomen door een samenwerking met Pit & Pit.
Easy Bramen & Lavendel IJs. Dit ijs is ready in no-time, super creamy en heel erg lekker. Ik gebruikte pure lavendel om de slagroom een zachte, bloemige smaak te geven. Zalig. En of je verschil proeft met een bak roomijs van de supermarkt? Hell yeah! Dat het ook nog eens easypeasy is om te maken is natuurlijk een grote plus.
Niet alleen de lavendel geeft dit ijs een bijzondere smaak. Ik verwarmde verse bramen met oranjebloesem honing tot een zoete, fruitige jam en voegde dit toe aan de room. Dit wil je toch tijdens deze hete dagen!
Ik bestelde bij Pit&Pit trouwens ook Erythritol. Deze zoetstof komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. Het wordt verkregen via een natuurlijk fermentatieproces. Erythritol heeft een mild-zoete smaak en fijne textuur. De zoetkracht van deze erythritol is 70% ten opzichte van gewone suiker. Wil je dus liever zoeter? Dan kun je ook voor gewone suiker kiezen.
Naast Easy Bramen & Lavendel IJs heb ik nog een heel makkelijk ijsrecept voor je: vanille roomijs (ook zonder ijsmachine!).
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!