Dit zijn de lekkerste pulled pork empanadas ever! Ik ben heel erg gek op pulled pork, wat langzaam gegaard varkensvlees is. Het heeft een heerlijk zoete smaak, en je kunt het vlees prachtig uit elkaar trekken als je er klaar mee bent. En nee, in tegenstelling tot wat veel mensen denken maak ik het niet op de barbecue klaar maar gewoon in een braadpan. Ik eet het op een wrap met limoen, zure room, avocado en koriander, op patat, een bao bun met sriracha mayo én in dit geval; als vulling voor goddelijke empanadas. Hier maak je iedere vleeseter blij mee, en het klinkt echt veel moeilijker dan het is, promise!
Deel 2:
Leg de 10 velletjes bladerdeeg 10 minuten van te voren uit en verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vellen bladerdeeg hier op. Vul een punt van ieder velletje met de pulled pork en vouw dicht in een driehoek. Druk aan bij de randen met een vork. Kluts een eitje los en smeer met een kwast de empanadas in. Zo krijgen ze straks een prachtig kleurtje. Bestrooi met sesamzaadjes en bak vervolgens in 25-30 minuten af in de oven én klaar zijn de lekkerste pulled pork empanadas!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!