Deze lekkere Citroen Panna Cotta taart met Granola maak je in het weekend, wanneer je ruim voldoende tijd hebt. De taart moet namelijk een nachtje opstijven in de koelkast, maar dan heb je ook wat. Een zachte, romige, citroenachtige taart met een crunchy bodem van overheerlijke granola.
Ik ben een behoorlijk gewoontedier en ik ontbijt al sinds jaar en dag met yoghurt, fruit en granola. Voor deze heerlijke taartbodem heb ik de granola van MyMuesli gebruikt en even specifiek: de Choco Strawberry Coco (mijn favoriet!). Dit is een heerlijke granola met chocolade bedekte aardbeien, knapperige kokoschips én (dit maakt de smaak af) knapperige cacao quinoa. Ook mega fijn: MyMuesli gebruikt geen kunstmatige toevoegingen en alleen de beste bio-ingrediënten.
Zelf een keertje één van de MyMuesli granola’s uitproberen (en ja, dit zijn de prachtige kokers die je altijd bij de Jumbo ziet staan)? Via mijn linkje krijg je tot 21 maart 2022 gratis een uitgebreid probeerpakket bij bestellingen vanaf €10,-!
Nu we het uitgebreid over de bodem hebben gehad wil ik het toch ook nog even over de inhoud van de taart hebben, want dat is; Panna Cotta! Een heerlijk zijdezacht Italiaans dessert, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het is net een soort zacht puddinkje, waarbij de verhouding slagroom en gelatine heel belangrijk is. Je wilt precies genoeg gebruiken om hem niet te laten instorten maar wel lekker wiebelig te krijgen. Ik heb de room gekookt met citroenzest, waardoor het een klein zuurtje krijgt en lekker fris smaakt.
Door de topping lijkt deze taart eerder een soort cheesecake. Ik heb deze zijdezachte taart namelijk afgemaakt door er een laagje gesmolten fruit overheen te gieten. Heerlijk. Top de taart af vers fruit en geniet!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!