Bruschetta’s met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie; een heel lekker gerecht voor op je herfstborrelplank! Knapperig wit vloerbrood, gebakken in knoflookolie en zeezout, met een dikke dot romige burrata en vervolgens een overload aan in balsamico en honing gebakken kastanjechampignons met knoflook afgetopt met gebakken salie. En die maakt het echt af hoor, zo lekker!
Zoals ik al zei, deze bruschetta’s misstaan niet op een herfstborrelplank. Want sinds deze week kunnen we daar wel echt van spreken; de herfst is begonnen (inclusief onverwachte dikke regenbui). We wonen tijdelijk even in een vakantiehuisje, midden in de prachtige bossen van Bilthoven, dus ik ervaar de herfst ineens nog meer dan anders. Lange ochtendwandelingen door de bossen, die helemaal vol staan met bramen (nog heel even wachten), veel buiten leven en eten met een dikke trui aan én in de avond lekker de kaarsjes aan (ook stiekem een beetje voor de warmte). Deze bruschetta’s aten we ook lekker gewoon buiten, in het herfstzonnetje. Love it!
Burrata is een romige mozzarella met room, gewoon verkrijgbaar bij de supermarkten en het is één van mijn lievelingskazen. Ik beleg en broodjes mee maar gebruik het ook op pasta’s en pizza’s. Het heeft een heerlijke romige, zachte smaak!
Naast deze Bruschetta’s met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie op zoek naar andere gezellige herfstgerechtjes? Probeer dan ook eens:
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!