Bizar lekkere Tomatenpizza met Burrata en Pesto

Ik heb een bizar lekkere tomatenpizza met burrata en pesto voor je! Deze pizza is echt niet normaal lekker en zo ontzettend makkelijk om te maken. De pizzabodem is ingesmeerd met groene pesto en overladen met geroosterde tomaatjes, kappertjes en olijven. Bij de dikke, knapperige pizzakorst eet je nog net je vingers niet op. Die heb ik namelijk ingesmeerd met een gezouten knoflookolie. Oooh….

Je kunt all the way gaan en ook de pizzabodem zelf maken, dan heb je echt een überpizza. Ik heb het mezelf iets makkelijker gemaakt en kant-en-klaar pizzadeeg bij de Appie gehaald. Ook heel lekker.

Bizar lekkere Tomatenpizza met Burrata en Pesto

De topping is natuurlijk één woord fantastisch! Namelijk een dikke bol burrata. Burrata is een een soort mozzarella maar dan met room. Als je de de kaasbol aansnijdt dan loopt de binnenkant er prachtig uit.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Bizar lekkere Tomatenpizza met Burrata en Pesto

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
25 MIN.
35 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 1 x pizzadeeg (zelfgemaakt of gekocht)
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel kleine olijfjes
  • 1 bol burrata
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zeezout
  • zwarte peper
  • optioneel: basilicum

Bizar lekkere Tomatenpizza met Burrata en Pesto

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het pizzadeeg uit en rol de buitenste randen (in een rondje) terug naar binnen.
  • Besmeer de bodem van de pizza met de pesto.
  • Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de pizza.
  • Verdeel ook de kappertjes en de olijven over de pizza.
  • Meng olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook en zeezout en smeer hier de rand van de pizza rijkelijk mee in.
  • Bak de pizza 20-25 minuten.
  • Leg de bol burrata op de pizza en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Bestrooi met zeezout, zwarte peper en eventueel verse basilicum.
  • Trek de bol burrata uit elkaar als je gaat eten! Heerlijk.

Bizar lekkere Tomatenpizza met Burrata en Pesto
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

sacha
Ester

Deze pizza is to die for! Ik had per ongeluk burrata met truffel gekocht en ook dit was een heerlijke combinatie.

3 jaar geleden
Ester
Ester

Alles met truffel is zooooo lekker!

3 jaar geleden

Beoordeling Bizar lekkere Tomatenpizza met Burrata en Pesto.