Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel en Citroen. Ik kan niet in woorden uitleggen hoe enthousiast ik over dit recept ben. Dit is zo ontzettend lekker! Ik vind Coquilles sowieso the bomb, al sinds mijn vriendin Anja ze jaren geleden maakte tijdens een etentje, geserveerd met bloemkoolpurree (dat recept moet ik ook echt een keertje met jullie delen!). Coquilles zijn zo’n gerechtje waarbij de textuur een hele belangrijke rol speelt in de smaak, ze zijn namelijk zo bijzonder zacht. Van de barbecue vind ik ze alleen nog lekkerder dan normaal. Wij aten ze heel puur, ingesmeerd met olijfolie, Fleur de Sel (een soort zeezout met een fijne kristalstructuur, ook wel Keltisch zout genoemd) en wat zwarte peper. Na het grillen heb ik de coquilles besprenkeld met citroensap en verse dille. Meer dat dat is gewoon echt niet nodig! Wij aten er verder gegrilde groene asperges en aardappelknoflookpakketjes van de barbecue bij, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gepofte aardappel met knoflookroom.
Naast deze Coquilles van de Barbecue met Fleur de Sel nog meer barbecue inspiratie nodig?
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!