Coq au Vin, Franse stoofschotel met rode wijn. Ik ben gek op stoofschotels, het is mijn favoriete way of cooking in het weekend en dit is al jaren één van mijn favorieten. Coq au Vin klinkt een stuk chiquer dan de Nederlandse vertaling; kip in wijn. Of eigenlijk haan in wijn maar ik maak het gewoon met kip. Het is een heerlijke stoofschotel met een volle smaak (met dank aan de knoflook, kruiden en rode wijn), malse kip die van het bot af valt en in tegenstelling tot de meeste stoofschotels hoeft het gerecht maar een uurtje op te staan. Perfect! Ik serveer het gerecht bijna altijd alleen met brood, het is zo ontzettend lekker van zichzelf dat het niet meer opsmuk nodig heeft, en niets is beter dan met een stuk brood de rijke volle wijnsaus van je bord opsoppen! Ik serveer mijn Coq au vin vaak alleen met brood en wat gezouten boter. Het gerecht is te lekker om er te veel poespas aan toe te voegen maar je kunt natuurlijk ook kiezen om er Hasselback aardappelen of geroosterde aardappelen bij te serveren.
*Champignons bakken
Champignons houden niet van drukte, dus als de pan overcrowded is zullen ze nooit mooi bruin worden maar blijven ze bleek. Gebruik je een kleine pan? Bak dan je champignons in twee delen.
Gebruik ook nooit te veel olie of boter (of zoals ik doe een combinatie). Als het op champignons bakken aankomt, denk je vaak snel dat je te weinig gebruikt, maar de champignons zuigen alles op, om het vet verderop in het bakproces weer los te laten.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!