Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)

Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing, wauw wat is dit een verrassing. Dit originele dipje smaakt verrukkelijk op een cracker, op een wrap en gewoon met een soepstengel bij de borrelplank. Het lijkt een beetje op hummus omdat het net zo lekker romig is maar het smaakt compleet anders doordat je een bol gepofte knoflook toevoegt (ook als zo’n lekker smeerseltje). Witte bonen zijn ook nog eens heel vezelrijk, waardoor je langer verzadigd bent. Je maakt de dip af met een korianderdressing, gerookt paprikapoeder en wat chipotle chilipoeder. Heerlijk!

Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)
Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)

Maak de witte bonendip met gepofte knoflook af met de korianderdressing en bestrooi daarna met zeezout, paprikapoeder en chilipoeder.

Heerlijk op een toastje, soepstengel, cracker of op een wrap!

Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)

In need of meer inspiratie voor romige dipjes? Probeer dan ook eens deze avocado hummus; zijdezacht en ultra romig!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
45 MIN.
50 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 360 gram witte bonen
  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handje koriander
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • zwarte peper
  • snuf zeezout

Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)

Instructies:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  • Snijd het kapje van de bol knoflook af en zet deze in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met zeezout. Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kleurt de bol zwart aan de bovenkant? Een beetje is niet erg, maar als je denkt dat het te erg gaat worden kun je de bol afdekken met wat aluminiumfolie.
  • Meng de olijfolie met een handje gesneden koriander en wat zeezout en verse peper.
  • Haal de knoflook uit de oven en knijp de teentjes uit hun schilletjes. Pers de citroen uit. Doe de witte bonen, de zachte teentjes knoflook en het citroensap in de hakmolen en maal alles fijn tot een zachte, creamy pasta.
  • Maak de witte bonendip met gepofte knoflook af met de korianderdressing en bestrooi daarna met zeezout, paprikapoeder en chilipoeder.
  • Heerlijk op een toastje, soepstengel, cracker of op een wrap!

Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!)
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Witte bonendip met gepofte knoflook en korianderdressing (wauw!).