I like big bowls, and I cannot lie….En zeker deze healthy Griekse citroen bowl met kip souvlaki, homemade, romige tzaziki en basmatirijst. De souvlaki (vertaald: spiesje) is goddelijk gemarineerde kip met; citroensap- en zest, olijfolie, knoflook, oregano en een pepertje, welke ik vervolgens in de oven heb gegrild tot het hele huis zalig naar de kruiden geurde. Het is een heel makkelijk receptje voor doordeweeks, gezond, vullend en heel erg lekker. Ik heb nog net de bowl niet uitgelikt. Geniet van je healthy Griekse citroen bowl met kip souvlaki!
Was de komkommer en rasp deze vervolgens fijn (houd klein stukje over om wat schijfje straks bij de bowl te serveren). Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommerrasp. Doe de komkommerrasp daarna in een kom en voeg de Griekse yoghurt, uitgeperste teentjes knoflook, olijfolie, azijn, citroensap van een halve citroen, fijn gesneden dille, zeezout, peper toe. Meng alles samen tot een heerlijk romige tzatziki.
Leg de souvlaki in de oven en grill deze in ongeveer 20 minuten gaar. Check altijd even goed of de kip gaar is, voordat je je tanden erin zet. Kook de rijst ondertussen volgens de verpakking en snijd de rode ui in halve ringen.
Als de souvlaki klaar is, kun je je bowl gaan opmaken. Vul een deel van de bowl met de rijst en een ander deel met de homemade tzatziki. Snijd een avocado doormidden en leg deze in het midden van het bord. Voeg rucola toe aan je bowl, net als de rode ui, schijfjes komkommer, wat verse dille en de kalamata olijven. De souvlaki komt er bovenop. Verkruimel wat feta over de bowl en maak het geheel af met verse peper. En dan nu….tijd om aan te vallen! Geniet van je healthy Griekse citroen bowl met kip souvlaki!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!