Hasselback aardapppelen zijn dungesneden aardappelen uit de oven, in de vorm van een waaier. Een heerlijke toevoeging voor ieder etentje! Het bijgerechtje is eigenlijk vrij simpel om te maken en HEEL ERG smaakvol. Je snijd de aardappelen in dunne plakjes in, net niet helemaal in. Daarna kun je een zelfgemaakte knoflookolie tussen de aardappels gieten. Je bakt de aardappelen vervolgens lekker knapperig in de oven!
Meng 3 eetlepels goede olijfolie met de geperste knoflook, zeezout, peper en rozemarijn. Je kunt natuurlijk ook Parmezaanse kaas of andere lekkere dingen toevoegen aan je Hasselback aardappelen, wees zo creatief als je je voelt!
Giet de knoflook olie over de aardappelen heen. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten de oven in en klaar zijn je Hasselbacks! Lekker met een hele kip met citroen en geroosterde bloemkool, kikkererwten en chipotle chili poeder.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!