Deze romige bloemkoolpuree met knoflook gaat bij iedereen in de smaak vallen, zelfs bij bloemkoolhaters. De knoflook en roomkaas in dit gerecht geven namelijk een heerlijke smaak aan de bloemkool, waardoor je deze oer-Hollandse groente omtovert tot een heerlijk bijgerecht. De bloemkoolpuree is trouwens ook een prima aardappelvervanger en lekker bij een stoofpotje of in een ovenschotel. Dus ben je die gebakken aardappels wel zat? Try this at home!
Doe de bloemkoolroosjes terug in de pan en voeg de zuivelspread, de gepelde teentjes knoflook, boter, verse peper en wat zeezout toe. Pureer met alles met de staafmixer tot een romige puree.
Doe de bloemkoolpuree in een kom en top eventueel met een klontje boter en verse peper. En klaar is je romige bloemkoolpuree met knoflook! Bon appétit guys!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!