Het is de Hutspot in onze Hutspot & Hotspot, dus een écht lekker recept voor deze oer-Hollandse pot kan natuurlijk niet ontbreken. Ik heb een recept voor een klassieke variant voor je; met een scheutje warme melk, nootmuskaat en laurier. Dus is het koud buiten, zet dan lekker knus dit pannetje hutspot op. Iedereen kreeg vroeger wel eens een bord hutspot van zijn of haar moeder. Het is echt één van die oer-Hollandse klassiekers, net als boerenkoolstampot. Sterker nog, zo’n vijfhonderd jaar geleden, zelfs nog voordat de aardappels in Holland arriveerden, zaten we met de hele familie al rond de hutspotpan maar dan met pastinaak in plaats van aardappelen. Vijfhonderd jaar later is deze low-carb variant van Hutspot weer helemaal trendy en nog steeds lekker.
Iedereen kreeg vroeger wel eens een bord hutspot van zijn of haar moeder. Het is echt één van die oer-Hollandse klassiekers, net als boerenkoolstampot. Sterker nog, zo’n vijfhonderd jaar geleden, zelfs nog voordat de aardappels in Holland arriveerden, zaten we met de hele familie al rond de hutspotpan maar dan met pastinaak in plaats van aardappelen. Vijfhonderd jaar later is deze low-carb variant van Hutspot weer helemaal trendy en nog steeds lekker.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!