Holy shit! Het is geen geheim dat ik gek ben op makkelijke cinnamon rolls, maar deze versie met Chai kruiden én een mega romig koffieglazuur, zijn denk ik de beste die ik ooit heb gemaakt. En ik weet het, het is januari en iedereen zit aan de wortels maar hey: I’m pregnant, this is my craving, deal with it (and thank me later!). Want ook als je niet zwanger bent kan deze natte, saaie maand wel wat comfortfood gebruiken.
Ik gebruik eigenlijk bijna altijd croissantdeeg uit de supermarkt om cinnamon rolls te maken. Natuurlijk kan je all the way gaan en ook zelf het deeg maken (bij bijna ieder ander recept heeft dat altijd mijn sterke voorkeur), maar als het op deze ontbijtrolls aankomt vind ik dat toch altijd heel veel moeite voor weinig extra smaak. Zeker als je net wakker bent.
Als vulling voor de rolls gebruik ik geen gewone kaneelboter maar een Chai boter waar je hele huis zalig door gaat ruiken. Kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat. Maar gek genoeg is de Chai boter niet eens het geheime ingrediënt, dat deze rolls echt fantastisch maakt. Dat is namelijk het glazuur.
Dik, romig koffieglazuur met een vleugje vanille. Loopt het water je al in de mond? Terecht. Dit glazuur is denk ik de allerlekkerste topping die ik ooit heb gemaakt. Roomboter, creamy monchou (roomkaas), vanille extract (en dan het liefst deze), een shot espresso en kaneel. En dan lekker dik uitgesmeerd over die goddelijk geurende Chai rolls? Veeg mij maar op.
More rolls! Maak ook eens deze makkelijke cinnamon rolls en vanille swirl buns met witte chocoladetopping.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!