Dit gerecht is tot stand gekomen door een samenwerking met Pit & Pit.
Pasta Porcini met room! Ik heb weer een kneiter lekkere, niet alledaagse pasta voor je. En het allerleukste is dat ik geen standaard ingrediënten hebt gebruikt maar een aantal hele bijzondere. Zoals bijvoorbeeld whisky peper, eekhoorntjesbrood (porcini), een fantastische Fleur de Sel en gedroogde knoflook.
Eekhoorntjesbrood (porcini in het Italiaans) wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Deze paddenstoel heeft een nootachtige smaak, en stevig paddenstoelenvlees. – is zonder meer de ‘koning van de paddestoelen’. Een vaste waarde in de keuken vanwege het zeer bijzondere aroma en het stevige paddenstoelenvlees. Het eekhoorntjesbrood van Pit & Pit is luchtgedroogd in speciale droogkasten. Door deze methode blijven de smaak-, kleur- en geurstoffen (maar ook de textuur) zeer goed behouden. Hierdoor heb je eigenlijk maar weinig nodig om heel veel smaak te krijgen.
Ik heb veel gedroogde ingrediënten gebruikt in dit gerecht, waardoor het koken echt een eitje wordt. Zoals bijvoorbeeld gedroogde knoflookschijfjes (met een zachte looksmaak), gedroogde en fijngesneden stukjes ui en gedroogde basilicum. Geen gedoe met pellen en snijden, gewoon hoppa de pan en in en instant flavour!
Dit gerecht is niet met gewone peper en zout op smaak gebracht maar met whisky peper en een prachtige Fleur de Sel. De peper hebben ze gedurende enkele weken laten trekken in de whisky in eikenhouten vaten en de Fleur de Sel de Guérande is het kaviaar van het zout! Het komt uit de Franse Guérandestreek. De fijne, sneeuwvlokachtige zoutkristallen hebben een zachte smaak en een subtiele geur van bosviooltjes. Hiermee breng je ieder gerecht naar een hoger niveau.
Ik serveerde de pasta porcini met geroosterde spitskool.
Pit & Pit is een Nederlandse webshop waar jij unieke kruiden kunt vinden maar ook zaden, fantastische olijfolie (zo gebruikte ik in dit gerecht een licht zoete, Rumi olijfolie uit Palestina, één van de lekkerste die ik ooit heb geproefd) en thee/koffie. Of bijzondere pepersoorten, traditionele Griekse olijven of pasta’s of rijst.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!
Weer zo’n heerlijk recept!!
lekker