Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt (naar recept van Ottolenghi)

Dit is (naar mijn mening) één van mijn favo Ottolenghi receptjes; Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt. Nou moet ik eerlijk zeggen dat HEEL erg veel recepten van Ottolenghi heel erg lekker zijn maar deze maak ik altijd heel graag. Ik heb voor Alex en mij trouwens tickets naar Londen geboekt laatst én een reservering bij Ottolenghi Spitalfields gemaakt, can’t waittttt! Maar voor nu doen we het nog even met de kookboeken (SIMPEL in dit geval) en dit heerlijke receptje van ijskoude yoghurt met heerlijke, geroosterde tomaatjes. Perfect voor bij de borrel of als voorafje tijdens een etentje.

Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt

De romige, volle Griekse yoghurt is op smaak gebracht met een snuf zeezout en wat citroenzest; hemels! De tomaatjes zijn met plakjes knoflook, citroen, komijn, suiker, tijm, zeezout en flink wat zwarte peper geroosterd in de oven. Ottolenghi gebruikt in het originele recept overigens verse oregano maar ik ben voor gedroogde gegaan (simpelweg omdat ik de verse oregano vergeten was te kopen ;-)).

Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt

Heb jij SIMPEL van Ottolenghi trouwens nog niet op de plank staan? Bestel hem dan snel, want echt IEDER GERECHT uit de kookboek dat ik maak is zo vreselijk lekker.

Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt
Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt (naar recept van Ottolenghi)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
25 MIN.
30 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3/4 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel bruine basterdsuiker
  • 3 tenen knoflook (in dunne plakjes)
  • 3 takjes tijm
  • 2,5 theelepels gedroogde oregano
  • 1 citroen
  • 350 gram Griekse yoghurt 10%
  • 1 theelepel chilivlokken
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper

Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt

Instructies:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Doe de tomaatjes, samen met de olijfolie, komijn, suiker, knoflook (in plakjes), tijm, gedroogde oregano, ongeveer drie reepjes van de citroenschil (eerst even schoonboenen), een snuf zeezout en flink wat zwarte peper in een kom. Meng alles goed door elkaar. Doe de tomaatjes vervolgens in een ovenschaal en rooster ze in ongeveer 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en de grill voor ongeveer 5 minuten aan.
  • Roer ondertussen de yoghurt los in een kom en meng die met wat citroenrasp en een snuf zeezout. Zet tot het serveren even in de koelkast.
  • Haal de yoghurt uit de koelkast, maak een kuiltje in het midden en schelp hier de tomaatjes in. Bestrooi eventueel met extra chilivlokken en serveer de dip dan meteen. Lekker met Libanees flatbread of brood.

Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt (naar recept van Ottolenghi).