Dit is (naar mijn mening) één van mijn favo Ottolenghi receptjes; Gebakken cherrytomaatjes in koude yoghurt. Nou moet ik eerlijk zeggen dat HEEL erg veel recepten van Ottolenghi heel erg lekker zijn maar deze maak ik altijd heel graag. Ik heb voor Alex en mij trouwens tickets naar Londen geboekt laatst én een reservering bij Ottolenghi Spitalfields gemaakt, can’t waittttt! Maar voor nu doen we het nog even met de kookboeken (SIMPEL in dit geval) en dit heerlijke receptje van ijskoude yoghurt met heerlijke, geroosterde tomaatjes. Perfect voor bij de borrel of als voorafje tijdens een etentje.
De romige, volle Griekse yoghurt is op smaak gebracht met een snuf zeezout en wat citroenzest; hemels! De tomaatjes zijn met plakjes knoflook, citroen, komijn, suiker, tijm, zeezout en flink wat zwarte peper geroosterd in de oven. Ottolenghi gebruikt in het originele recept overigens verse oregano maar ik ben voor gedroogde gegaan (simpelweg omdat ik de verse oregano vergeten was te kopen ;-)).
Heb jij SIMPEL van Ottolenghi trouwens nog niet op de plank staan? Bestel hem dan snel, want echt IEDER GERECHT uit de kookboek dat ik maak is zo vreselijk lekker.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!