Deze klassieke Eton Mess is perfect voor iedereen die geen zin heeft om heel lang in de keuken te staan maar wel een lekker toetje wil serveren óf (in mijn geval zoals op Instagram in mijn stories hebt kunnen zien) je echte toetje is mislukt en je moet snel schakelen. Dit toetje is heel lekker maar vooral heel makkelijk. Je gooit gewoon allerlei heerlijke zoete ingrediënten bij elkaar et voilà; dessert!
In het traditionele Engelse recept horen geen Bastognekoekjes thuis. Een Eton Mess bestaat simpelweg uit slagroom, fruit en kapotgeslagen meringues. Maar ik vind de bastognekoekjes een onmisbare toevoeging!
Tiny history lesson…Eton Mess is ontstaan (geen verrassing) op Eton College, één van de beroemdste scholen van Groot Brittannië. Tot op de dag van vandaag wordt het geserveerd wanneer Eton en Harrow hun jaarlijkse cricketwedstrijd spelen. De vroegste versies combineerden blijkbaar aardbeien of banaan met slagroom. De meringue die het zo veel lekkerder maakt, kwam later.
Aangezien mijn dessertplan voor kerstmis een Mega Pavlova was, maar de try-out versie mislukt is, heb je grote kans dat ik mijn familie tweede kerstdag deze Klassieke Eton Mess voorschotel. Ik ga namelijk wél nog een poging wagen voor om een enorme Pavlova te maken, maar lukt het niet….dan sla ik de Pavlova stuk en heb ik alle ingrediënten voor een heerlijke Eton Mess in huis. Ik heb trouwens ook een recept online staat voor een vegan variant!
Ik heb trouwens al mijn recepten voor de feestdagen voor je gebundeld!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!