Geroosterde Spruitjes met Honing, Feta en Amandelschaafsel. Nee, niet meteen weer vertrekken, dit is echt zo goed. Als je mij twintig jaar geleden had vertelt dat ik ooit spruitjes lekker zou gaan vinden, dan had ik je voor gek verklaard. En zeker met honing en feta heb je een fantastisch, makkelijk en smaakvol bijgerechtje voor de feestdagen te pakken! Het is de perfecte combi van zout (door de feta) en zoet (door de honing) en ze zijn heel lekker crispy!
De marinade van deze spruitjes is wat hem zo lekker maakt en daarvoor mengde ik olijfolie, witte wijnazijn, honing en mosterd met elkaar. Vervolgens heb ik spruitjes met de marinade overgoten en ze op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper. Daarna heb ik ze in ongeveer een minuut of twintig (dat verschilt natuurlijk een klein beetje per oven) knapperig gebakken.
Dus probeer je jeugdtrauma te vergeten. Zoals met heel veel groente is de trick om ze te roosteren in plaats van te koken. Ik doe het met bloemkool, broccoli, prei, wortelen….stuk voor stuk veel lekkerder uit de oven!
Zoek je naast deze geroosterde spruitjes met honing meer inspiratie voor lekkere recepten tijdens de feestdagen? Ik heb alle kerstrecepten in één handig overzichtje gezet!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!
1 of 2 eetlepels honing…? beetje verwarrend….
Het is naar smaak. De ene persoon wil de spruitjes graag iets zoeter dan de ander.