Deze Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons en Geitenkaas is makkelijk om te maken, ontzettend romig, knoflookachtig en heel erg vol van smaak. Dat laatste komt omdat er een flink scheut rode wijn door de risotto gaat. Dikke bonus is trouwens dat deze risotto minder dan een half uur kost om klaar te maken!
Deze smeuïge risotto is echt comfort food to the max, iets wat we deze dagen best kunnen gebruiken. Nu het kouder wordt (zeker in de ochtenden!) en de dagen voelbaar korter worden, is niets zo lekker als knus aan tafel zitten met je gezin of huisgenoten met een glas rode wijn en een heerlijk bord vol eten!
Ik top de risotto af met een massive stack in knoflook gebakken kastanjechampignons, wat het herfstgevoel dat ik van dit recept krijg alleen maar versterkt. Heerlijk! De truc met champignons is om de pan niet te vol te stouwen. Champignons houden niet van drukte en worden dus niet mooi bruin als je er te veel bij elkaar in één pan doet.
Ik heb naast deze Rode Wijn Risotto met Kastanjechampignons trouwens nog een paar tips voor recepten die zorgen voor echte autumn vibes!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!